Subsidies en regelingen

Greeny Bros. Salderen zonnepanelen

Subsidies voor zonnepanelen?

In het verleden was subsidie op zonnepanelen nodig om ze rendabel te maken, maar die tijd is gelukkig voorbij. De landelijke subsidie op zonnepanelen is dan ook logischerwijs afgeschaft. De afgelopen jaren zijn prijzen van zonnepanelen met 70% gedaald en de stroomprijzen gestegen. De bodem lijkt bereikt, de markt stabiliseert zich en er worden eerlijke bedragen verdiend in de branche. Hierdoor geven zonnepanelen direct het eerste jaar na aanschaf al een mooie opbrengst op je stroomrekening, waar geen enkele bankrekening ooit aan kan tippen!

Opbrengst zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen is inmiddels zo hoog, dat het veel aantrekkelijker is je spaargeld “op je dak te leggen” dan op de bank te zetten. Het is geen uitzondering dat we uitkomen op een investering van bijvoorbeeld 3000 euro, en dat je het eerste jaar al meer dan 350 euro aan stroom uitspaart. Dat is beter dan 15 euro rente. We kunnen dit voor iedereen individueel inschatten.

Zelfs als je een afschrijving er in probeert te verrekenen (dit is met nieuwe techniek wat lastig te bepalen, maar Wikipedia spreekt over “De levensduur van zonnepanelen met kristallijne cellen wordt gegarandeerd op 25 jaar, maar ligt -afhankelijk van de kwaliteit- in praktijk tussen de 30 en 45 jaar”), kan je nog steeds uitkomen op een rendement dat op basis van de huidige stroomtarieven nu al tien keer zo hoog is als je spaargeld op de bank zetten.

Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat kopers van huizen de aanwezigheid van zonnepanelen ook echt als een voordeel zien, en er ook best meer voor over hebben. Het vertaalt zich in de praktijk dus ook in meerwaarde van je huis.

Maar natuurlijk zijn zonnepanelen uiteindelijk helemaal geen financieel product, met de zonnepanelen van Greeny Bros. kan je gewoon lekker gebruik maken van je eigen energie!

Regelingen – BTW terugvragen van zonnepanelen voor particulieren

Er is tijdelijk de mogelijkheid voor particulieren om ook het grootste deel van de BTW op de aanschaf van zonnepanelen terug te vragen bij de fiscus. We hebben hiervoor een handige instructie inclusief de benodigde formulieren.  Centrale BTW

Aantrekkelijk aanbod

Wil je een aanbod op maat en op basis daarvan een persoonlijke doorrekening? Wij kunnen deze eenvoudig maken! Direct een aantrekkelijke offerte aanvragen. We adviseren u graag!