Particulier
Zakelijk

Een vraag?

Wij helpen u graag verder.

Heeft u een vraag? Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en hun antwoorden. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Mailt u ons dan via Support@greenybros.com. Wij helpen u graag verder.

Installatie

Hoe lang heb ik garantie?
U heeft 2 jaar garantie op uw installatie. De garantie op uw zonnepanelen en omvormer wisselt per merk. Dit is gespecificeerd in uw offerte.

Ik heb een klacht over mijn installatie, wat kan ik doen?
Bij een klacht na installatie, willen we u vragen om de klacht – voorzien van foto’s en uitleg – te sturen naar support@greenybros.com. Onze gespecialiseerde monteurs zullen binnen 48 uur contact met u opnemen om te kijken naar een passende oplossing..

Wat kan ik doen als mijn omvormer niet werkt?
Indien er niet voldoende daglicht op uw zonnepanelen valt, kan het zijn dat er niets opgewekt wordt en dat de omvormer niet werkt. Is het weer juist zonnig? Dan kan er ook sprake zijn van netcongestie. Ligt het niet aan de weersomstandigheden? Dan kunt u de PV-groep eerst in de meterkast controleren. De werkschakelaar, PV-verdeler en de schakelaar dienen omhoog te staan. De aardlekschakelaar kunt u resetten door deze eerst helemaal naar beneden te duwen en daarna weer omhoog te duwen.
Mocht dat het probleem niet verhelpen, kunt u een melding maken via support@greenybros.com. Onze monteurs kijken dan naar een passende oplossing.

Wat moet ik doen als een omvormer stuk lijkt te zijn?
Helaas kan incidenteel een omvormer stuk gaan binnen de gestelde garantie. U dient hiervoor een melding te sturen aan support@greenybros.com. Onze monteurs kunnen op afstand uitlezen welke omvormer stuk is en deze laten vervangen door de fabrikant. Het versturen van de omvormer duurt vaak 30 dagen. Daarna wordt er direct een afspraak met u ingepland om de omvormer te komen vervangen.

Hebben jullie al reactie van de fabrikant?
Helaas duurt het vervangen van een omvormer ongeveer 14 dagen. Afhankelijk van de drukte kan dit zelfs iets langer zijn. U krijgt direct bericht zodra uw omvormer binnen is.

Is er een handleiding van mijn omvormer beschikbaar?
Uiteraard. Hieronder kunt u per merk klikken op de link voor meer informatie.
Chint
Omnik
Goodwe
Solar Edge
Solax
Solis

Waarom werkt mijn zonnepaneel niet?
Dit kan meerdere oorzaken hebben, zoals beschadiging, weersomstandigheden, vuil of slijtage. U dient hiervoor een melding te sturen aan support@greenybros.com. Onze monteurs kijken dan naar een passende oplossing.

Waarom start mijn omvormer iedere ochtend/avond steeds opnieuw op?
Dit heeft te maken met de hoeveelheid licht. Wanneer er te weinig daglicht is dan krijgt de omvormer onvoldoende voltage om aan het werk te gaan. Hierdoor duurt het even voordat de omvormer haar cyclus doorbreekt.

Wat betekenen de lampjes op mijn omvormer?
Hoewel er verschillende merken omvormers zijn, betekent een vol groen lampje doorgaans dat het systeem volledig werkt, een knipperend groen lampje dat de omvormer aan het opstarten of updaten is, en een niet brandend lampje dat het systeem niet werkt.

Er zitten vogels onder mijn zonnepanelen, wat moet ik doen?
In het broedseizoen is het verboden om nesten te laten verwijderen, dit is van 15 maart tot 15 juli. We bieden wel vogelwering aan bij de installatie, maar helaas kunnen we de werking hiervan niet garanderen.

Voeren jullie ook servicebeurten uit?
Dit is zeker mogelijk. Neem voor de mogelijkheden contact op via info@greenybros.com. Binnenkort volgt hier meer informatie.

Kan er een monteur langskomen om mij te helpen?
Uiteraard kan er een monteur bij u langskomen. Indien de werkzaamheden niet onder de garantie vallen, gelden er vaste tarieven. Dit is exclusief voorrijdkosten. Vraag een actuele offerte op via support@greenybros.com.

Opwekken

Waarom komt de opbrengst niet overeen met mijn energierekening?
De stroom die door uw panelen wordt opgewekt, vloeit in eerste instantie naar alle apparaten in huis die op dat moment energie verbruiken. Pas wanneer er op een bepaald moment méér energie wordt geproduceerd dan er gelijktijdig wordt verbruikt, zal het overschot – via de energiemeter – terug geleverd worden aan het net. Alleen dat gedeelte wordt geregistreerd als teruglevering.

Mijn zonnepanelen hebben afgelopen periode minder opgebracht dan ik verwacht had. Werken ze wel goed?
Bekijk uw opbrengst over een heel jaar. Een of enkele maanden geven een te korte periode weer waarin verschillende omstandigheden een rol kunnen spelen, zoals seizoen, netcongestie etc).

Waarom wekken mijn zonnepanelen niets op tijdens een zonnige dag?
Er kan dan sprake zijn van netcongestie. Dit betekent dat het stroomnetwerk overbelast is. Als er teveel stroom tegelijk wordt opgewekt, kan het systeem overbelast raken en uw systeem automatisch uitschakelen. De netleverancier is hiervoor verantwoordelijk, niet de installateur van zonnepanelen. Neem voor verdere vragen hierover contact op met uw netleverancier.

Wekken nieuwe generatie zonnepanelen meer op?
Jazeker. De laatste jaren is er veel innovatie geweest op het gebied van zonnepanelen. De nieuwste generatie wekt gemiddeld 415 wp op. Dat kan al snel het dubbele van oudere panelen zijn. Bent u benieuwd wat u met een nieuwe installatie kan opwekken? Neem contact met ons op via klantenservice@greenybros.com.

Kunnen er meer panelen bij geplaatst worden?
Afhankelijk van uw ruimte, kan dit absoluut. Gemiddelde huishoudens verbruiken steeds meer energie en dan loont het vaak om te kijken naar een uitbreiding van de huidige installatie. Wilt u meer weten? Neem contact met ons op via klantenservice@greenybros.com

Leveren jullie ook accu’s?
Wij leveren en installeren op dit moment de eerste accu’s. Neem met ons op via klantenservice@greenybros.com.

Wifi/app

Waarom krijg ik een foutmelding in mijn app?
Dit kan diverse oorzaken hebben. We willen u vragen om eerst de app te restten. Mocht dit niet helpen, dan kunt u ook de wifi-verbinding resetten. Vragen over het resetten van de wifi kunt u stellen bij uw internetprovider.

Hoe koppel ik de wifi-verbinding aan mijn omvormer?
Kies hier uw type omvormer.Bijvoorbeeld Solis, Solar Edge of Enphase. U komt dan op een aparte pagina met uitleg. Staat uw omvormer er niet bij? Neem dan contact op met ons of kijk op Google voor de handleiding.

Algemeen

Ik ga verhuizen, wat moet ik doen?
Indien u verhuist vragen wij u om de gegevens van de nieuwe bewoner aan ons door te geven via info@greenybros.com

Wij gaan verbouwen, verwijderen jullie ook zonnepanelen?
Dit doen we zeker. Neem contact met ons op voor een offerte via info@greenybros.com

Waarom krijg ik een melding dat ik nog niet ben aangemeld bij Stichting SGZE?
Dat zoeken we graag voor u uit. We verzoeken u ons een mail te sturen aan info@greenybros.com.